«Orangelikør»
Ennå en oppskrift fra Provence.
oppskrift
skall av 4 appelsiner og 1 sitron
8 appelsiner
1 sitron
1 vanilje stang (delt på langs)
litt safran
1 dl sukker (råsukker)
1 fl cognag
skall av 4 appelsiner og 1 sitron
8 appelsiner
1 sitron
1 vanilje stang (delt på langs)
litt safran
1 dl sukker (råsukker)
1 fl cognag
Det lyder evt litt tidlig men for å lage en god
orangelikør er nå tiden perfekt! Appelsinene er nå riktig søte og saftige og
billige.
Kjøp helst økologiske appelsiner og sitron, men uansett vask dem godt
evt med børste i lunkent vann.
Skjær
det ytterste av skallet av appelsinene og sitronen i meget tynne strimler med
en potetskreller. Vær oppmerksom på at du ikke få noe av det hvite
innerskrallet med.
Fjern deretter det hvite innerste hvite skallet fra fruktene og del appelsinene og sitronen opp i biter.
Legg skallflakene appelsin/sitron bitene, litt sukker, en vaniljestang (flekket)og evt litt safran i et stort tettsluttende glass. Fyll opp med en hel flaske cognac.
Nå lagrer du dette i 6 måneder et mørkt sted. Sil likøren først gjennom en vanlig sil og deretter ennå en gang gjennom et f.eks. kaffefilter. Smak likøren til med sukkerlake eller evt honning, vær oppmerksom likøren skal ikke være for søt! Kom så likøren på flasker og lagre den ytterligere minst 3-4 måneder, men helst et år.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar