tirsdag 25. februar 2014


«Orangelikør»


Ennå en oppskrift fra Provence.

oppskrift
skall av 4 appelsiner og 1 sitron
8 appelsiner
1 sitron
1 vanilje stang (delt på langs)
litt safran
1 dl sukker (råsukker)
1 fl cognag

Det lyder evt litt tidlig men for å lage en god orangelikør er nå tiden perfekt! Appelsinene er nå riktig søte og saftige og billige. 
Kjøp helst økologiske appelsiner og sitron, men uansett vask dem godt evt med børste i lunkent vann. 
Skjær det ytterste av skallet av appelsinene og sitronen i meget tynne strimler med en potetskreller. Vær oppmerksom på at du ikke få noe av det hvite innerskrallet med. 




Fjern deretter det hvite innerste hvite skallet fra fruktene og del appelsinene og sitronen opp i biter.



Legg skallflakene appelsin/sitron bitene, litt sukker, en vaniljestang (flekket)og evt litt safran i et stort tettsluttende glass. Fyll opp med en hel flaske cognac. 



Nå lagrer du dette i 6 måneder et mørkt sted. Sil likøren først gjennom en vanlig sil og deretter ennå en gang gjennom et f.eks. kaffefilter. Smak likøren til med sukkerlake eller evt honning, vær oppmerksom likøren skal ikke være for søt! Kom så likøren på flasker og lagre den ytterligere minst 3-4 måneder, men helst et år.


Klar til lagring.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar