Pesto med nordisk vri
En tur i skogen gav flere kilo Karl Johan / stein- sopp, det
er første gang jeg fikk så mange Karl Johann sopp!
En del av høsten knapp ett
kilo vil jeg bruke til en sopp-pesto. Her er min variant:
Dette er en pesto som lett kan bli en av favorittene! Den er
enkelt å lage, man blander nøtter (jeg brukte valnøtter, hasselnøtter og
mandler), Karl Johann sopp / steinsopp, friske krydderurter (jeg brukte
løvstikke), ost (jeg brukte Prästost og parmesanost) og olje (jeg brukte olivenolje
men den kan erstattes med en god rapsolje). Det blir en fremragende pesto!
Jeg har her laget en stor porsjon med utgangspunkt i ca 1
kilo sopp, men her legger jeg ut en mer håndterlig porsjon.
Dette er fremgangsmåten:
Del soppene i mindre stykke og stek dem litt i smør/olje.
Avkjøle soppene.
Start med å kjøre ristede nøtter, reven ost, olivenolje,
salt og pepper noen minutter i en hurtig mikser. Tilsett Karl Johan soppene og
løvstikke (el andre krydderurter) og kjør dette til en passende masse, den skal
ha litt struktur.
Fordel massen til rene glass. Fyll etter med olje så der
dekker. Oppbevares i kjøleskapet.
Du skal bruke:
400 g friske Karl Johan sopp
2 dl riven ost (parmesan, Präst ost)
2-3 dl nøtter (valnøtter, hasselnøtter, mandler)
Ca 1 ½- 2 dl oliveolje
Salt og pepper
1 stor håndfull løvstikke
Olje for å fylle på glasset slik pestoen blir dekket.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar